ראשי » חקלאות
בעין-השופט חמישה ענפים חקלאיים, המבוססים על ידע ומקצועיות. הגלגולים והטלטלות הרבות שעברו ענפי החקלאות בשנים האחרונות הפכו את החקלאות למקור פרנסה משני לתעשיה, יחד עם זאת, מקפיד עין השופט על קיום וטיפוח ענפים אלו המהווים את הסמל לשורשיות חבריו והקשר של הקיבוץ אל הקרקע. ניהול ענפי החקלאות עבר לידי הדור הצעיר, בתהליך שתוכנן בשנים האחרונות וענפים אלו הפכו לרווחיים ומשגשגים המעסיקים סה"כ כ- 20 חברים ושכירים.
רפת
קיימת מאז הגיע הקיבוץ לנקודת הקבע היא עין השופט ב- 1938. מרפת פרימיטיבית הכוללת עשרות פרות הגענו לרפת משוכללת עם כ- 270 חולבות המייצרות כשלושה מיליון ליטר חלב בשנה.
  לול
הלול שגדל והתפתח עם התפתחות הקיבוץ עסק בכל שלוחות הענף והיה מקור פרנסה להרבה חברי קיבוץ ותרם תרומה נאה לרווח המשקי. ב- 1971 הוחלט להישאר רק עם שלוחת הפיטום שהגיעה בימים אלה לייצור של 2300 טון בשנה, עם הישגים מקצועיים מבורכים.
בקר לבשר
הוקם באמצע שנות החמישים על מנת לנצל את השטחים שמסביב לקיבוץ שלא היו ראויים לעיבוד. היום קיימת שותפות יחד עם קיבוץ משמר העמק, כאשר חלקנו הוא 73%. העדר מונה 750 פרות. הענף נאבק על גבול הרווחיות.
מפטמת בקר
מתקן הפיטום מפטם כ- 1500 ראשי בקר בשנה, כאשר ראשי הבקר מגיעים מהעדר עצמו, מייבוא מאוסטרליה, מפולין וממגדלים נוספים בארץ. המפטמה ידועה ביכולות המקצועיות שלה והיא מהטובות בארץ.
אבוקדו
הענף עבר גלגולים רבים במהלך שנות קיומו. מהימים הראשונים של ההתיישבות אותרו והוכנו שטחים ונלקח בחשבון שאלה יהיו מטעי בעל. הענף היה מבוסס בתחילתו בעיקר על שזיפים. בשנות הארבעים הגיע תור הכרמים, בשנות החמישים עת הגיעו מים להשקיית גידולים, אותרו שטחים נוספים שנטעו עליהם בעיקר תפוחים, אפרסקים ואגסים, והענף נהפך לעתיר עבודה. החל מאמצע שנות השבעים הענף שינה את פניו ומזה כ- 20 שנה מגדלים כ- 360 דונם אבוקדו המפרנסים את העובדים בכבוד ומשאירים רווח נאה לקיבוץ.
גד"ש
ענף קטן יחסית שמעבד כ- 4000 דונם, 2000 דונם בהר, ו- 2000 דונם בעמק. הענף נאבק באדמת הר שקשה להוציא ממנה יבולים גבוהים, ובקיצוצי מים באדמות העמק. יחד עם זה הענף מביא ערך מוסף כספי למשק, עם שדות ירוקים של חיטה, לובן הכותנה וניחוחי חציר.